Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και στην ΑΘΗΝΑ!


Στον πολυχώρο POLIS ART, στο αίθριο της Στοάς του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5), στο κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020, στις 12 το μεσημέρι, θα γίνει η επόμενη, έκτη κατά σειρά, παρουσίαση του βιβλίου του Στέφανου Πουλημένου, «ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, μέσα από τα λαϊκά δρώμενα και τις παραδόσεις της».
Κεντρικός ομιλητής στην παρουσίαση θα είναι ο κ. ΛΑΜΠΡΟΣ ΛΙΑΒΑΣ, καθηγητής εθνομουσικολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και παραγωγός της δημοφιλούς εκπομπής της ΕΡΤ1 «Το αλάτι της γης», ενώ για την πολύχρονη ερευνητική του εργασία θα μιλήσει και ο συγγραφέας του βιβλίου.
Πριν την παρουσίαση θα προβληθεί εξάλεπτο βίντεο, με μικρά αποσπάσματα από πολλά κερκυραϊκά τραγούδια, αντιπροσωπευτικά ολόκληρου του νησιού, για να μπει το κοινό στο κλίμα των ακουσμάτων της λαϊκής μουσικής παράδοσης της Κέρκυρας.
Η όλη εκδήλωση οργανώνεται από την «Φαιάκων Ένωση – Ιόνιος Πολιτισμός – Τέχνες – Γράμματα» και τις Εκδόσεις CorfuPress, του Θωμά Κατσαρού.
Ενωρίτερα, στις 11 το πρωί, η Φαιάκων Ένωση θα κόψει, στον ίδιο χώρο, την πίτα της για το νέο έτος, ενώ η Χορωδία «Φαιάκων ΩΔΗ» της Ομοσπονδίας Κερκυραϊκών Συλλόγων Αττικής, θ' αποδώσει κερκυραϊκά τραγούδια, σε διεύθυνση Γιάννη Θεοδωρόπουλου.
Την παρουσίαση του βιβλίου «ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, καλούνται να στηρίξουν και να παρακολουθήσουν οι διοικήσεις και τα μέλη όλων των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων οργανώσεων των αποδήμων Κερκυραίων, στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι το περιοδικό ΜY KERKYRA και το τηλεοπτικό κανάλι CorfuTV.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου