Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΩΝ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΒΙΝΤΕΟΚΛΙΠ.


Όταν στην Περιφέρεια της Ευρώπης(Ελλάδα),στην Περιφέρεια της Περιφέρειας (Κεφαλλονιά),το πιο περιφερειακό σχολείο του νησιού(Γυμνάσιο Μεσοβουνίων) καταφέρνει και διακρίνεται όχι μόνο σε πανελλήνιο,αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο,τότε αυτό, από μόνο του, συνιστά ένα αξιοσημείωτο, πολυσήμαντο γεγονός που προβάλλει την ιδιαίτερη πατρίδα μας και τη χώρα μας!
Στα πλαίσια του 9ου ετήσιου επιμορφωτικού σεμιναρίου (4-8 Σεπτεμβρίου 2012,  ) που διοργάνωσε ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Apf fu) μαζί με τη Γαλλική Πρεσβεία (Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας), και το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Γυμνάσιο Μεσοβουνίων τιμήθηκε για τη διάκρισή του (πρώτη θέση σε πανελλήνιο επίπεδο και τρίτη θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο) στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό δημιουργίας γαλλικού βιντεοκλίπ με τίτλο «Λέω όχι…» («Je dis non…»).
Κατά την επίσημη έναρξη των εργασιών του σεμιναρίου (Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012), οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, Αϊντίνη Φλορίντα, Αντύπας Διονύσιος, Βίσα Σονίλα, Γαλιατσή Βασιλική και Γκρέμου Βασιλική, με τους καθηγητές τους, Αγγελετάκη Αγγελική και Δαλαμάγκα Κων/νο, παρουσίασαν τη δημιουργία τους μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Συγκεκριμένα, τα παιδιά τραγούδησαν, πρώτα, ζωντανά το τραγούδι του βιντεοκλίπ κι έπειτα, προβλήθηκε το βίντεο στη μεγάλη οθόνη της κεντρικής αίθουσας. Εντυπωσίασαν, συγκίνησαν και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις ! Τα συγχαρητήρια και τα όμορφα, θετικά σχόλια των παρευρισκομένων μας γέμισαν χαρά και ικανοποίηση ! Μας έδωσαν δύναμη να συνεχίσουμε !
Θέλουμε, με την ευκαιρία, να ευχαριστήσουμε την Σχολική Επιτροπή Β/θμιας Εκπ/σης του Νομού μας –και ιδιαιτέρως την Πρόεδρό της κ. Μαρία Κουνάδη-για την ουσιαστική συμπαράσταση.
Ευχαριστούμε, επίσης, τον Σύλλογο Μεσοβουνιωτών και το ΚΤΕΛ Κεφαλλονιάς που με τη χορηγία τους κάλυψαν σημαντικό μέρος της δαπάνης για την μετάβαση των μαθητών και των συνοδών τους στην Αθήνα
ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΩΝ
Ο ΔΝ/ΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου