Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΑΓΓΕΛΟΔΙΟΝΥΣΗ ΔΕΜΠΟΝΟΥ


ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ: ΟΙΝΟΣ «Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ»


Ο κ. Αγγελοδιονύσης Δεμπόνος είναι από τους σπουδαιότερους εν ζωή λαογράφους της Κεφαλονιάς που πάντα αναζητούσε την «ομορφιά» και τη «δύναμη» μέσα στην ντόπια λαϊκή παράδοση. Για τον λόγο αυτό παράλληλα με το εμπορικό του κατάστημα κατόρθωσε, ερευνώντας και μελετώντας, να γράψει σαράντα έξι βιβλία και πλήθος μελέτες που έχουν δημοσιευτεί σε σχετικά επιστημονικά περιοδικά. Για το σύνολο του έργου του έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών.
Επειδή πιστεύουμε ότι στις δύσκολες εποχές που ζούμε, άνθρωποι σαν τον κ. Δεμπόνο μπορούν να λειτουργήσουν σαν τους φάρους μέσα στο πέλαγος, διοργανώνεται προς τιμή του από την Φιλαρμονική Σχολή Αργοστολίου στις 10 Αυγούστου και ώρα 8.30 στην αίθουσα Αλέξανδρος Ωνάσης, μια παρουσίαση αφιερωμένη στο βιβλίο του «ΟΙΝΟΣ - Ο ιστορικός κύκλος των Κεφαλονίτικων κρασιών». Η έρευνα και η μελέτη για τη συγγραφή του βιβλίου αυτού πραγματοποιήθηκε από τον κ. Δεμπόνο το 1988 με την παρότρυνση και οικονομική υποστήριξη του γνωστού Κεφαλονίτη οινοποιού Γιάννη Καλλιγά στον οποίο θα γίνει και ένα μικρό αφιέρωμα για την συμβολή του στην προώθηση και παγκόσμια αναγνώριση του Κεφαλονίτικου αμπελώνα και ειδικά της Ρομπόλας. Η παρουσίαση θα γίνει από τις κυρίες Ελλη Βανδώρου και Βάσω Ιωαννάτου.
Με σκοπό την ολοκλήρωση του "κύκλου" του Κεφαλονίτικου κρασιού θα γίνει επίσης συνοπτική αναφορά στα Οινοποιεία που σήμερα λειτουργούν στο νησί και τα οποία θα προσφέρουν ευγενώς τα Ροζέ κρασιά τους για την πραγματοποίηση, μετά το πέρας της εκδήλωσης, γευσιγνωσίας από τους συμμετέχοντες.

Η εκδήλωση θα κλείσει με έντεχνα λαϊκά τραγούδια από την ορχήστρα των μαθητών της Φιλαρμονικής σχολής Αργοστολίου υπο την καλλιτεχνική διεύθυνση της Κας Μαριάννας Σκούτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου