Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΙΤΟΥ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ Ι.Π.
Το Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου, αναγνωρίζοντας τη διεθνώς καθιερωμένη προσωπικότητα του Τίτου Πατρίκιου ως ποιητή, διανοητή και μεταφραστή, αποφάσισε ομόφωνα να τον αναγορεύσει Επίτιμο Διδάκτορά του, τιμώντας το σύνολο των υπηρεσιών που έχει επιδαψιλεύσει στα γράμματα τόσο στην ημεδαπή όσο και παγκοσμίως.

Η τελετή της αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα, έδρα του Ιονίου Πανεπιστημίου, και δη στην Αίθουσα Τελετών της Ιονίου Ακαδημίας, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 19.00. Στην τελετή θα γίνει προσφώνηση από τον Πρύτανη του Ιδρύματος καθηγητή Βασίλειο Χρυσικόπουλο. Ο καθηγητής Γιώργος Κεντρωτής θα εκφωνήσει τον έπαινο του τιμώμενου. Μετά την ανάγνωση του διδακτορικού τίτλου από τον Πρύτανη, ο επίτιμος διδάκτορας θα περιενδυθεί την τήβεννο και τα διάσημα του Ιονίου Πανεπιστημίου και θα του επιδοθούν το ψήφισμα και ο διδακτορικός τίτλος. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με την αντιφώνηση του επίτιμου διδάκτορα Τίτου Πατρίκιου.


Αποτελεί μεγάλη χαρά και υψίστη τιμή για το Πανεπιστήμιο, τους διδάσκοντες και τους φοιτητές του η απόφαση του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, η οποία επικυρώθηκε ομόφωνα από τη Διοίκηση του Ιονίου Πανεπιστημίου, να τιμήσει με τον τρόπο αυτό μια εξέχουσα προσωπικότητα των Γραμμάτων. Η πολυετής και πολυσχιδής πνευματική δραστηριότητά του, η αγάπη του για την ελληνική γλώσσα και η συμβολή του στη διαμόρφωσή της τόσο με το πρωτότυπο όσο και με το μεταφραστικό έργο του, ο καθαρός στοχασμός του και προ πάντων το ηρωικό σθένος του καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου του συνθέτουν μια υποδειγματική εικόνα διαρκούς αναζήτησης και ανανέωσης που μας καθιστά όλους υπερήφανους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου