Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΡΙΦΟΡΤΣΟ» ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ



Σε μια «ζεστή» και Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Πολιτιστικού, Λαογραφικού, Ιστορικού Συλλόγου Κεφαλληνίας & Ιθάκης «ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ» την Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος».
Η εορταστική εκδήλωση είχε θέμα «Ήθη και Έθιμα του Δωδεκαημέρου στα νησιά μας, ανάπλωρα στο χρόνο, με καράβι το Ριφόρτσο»

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα Κεφαλονίτικα κάλαντα από την τραγουδιστική παρέα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βλαχάτων “Αίνος”, χαιρετισμό του προέδρου του συλλόγου, Διονύση Φωκά, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Άγγελος Κωνσταντάκης και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ευάγγελος Κεκάτος.

Στη συνέχεια η Κατερίνα Φωκά πήρε το λόγο με θέμα “Χριστουγενιάτικα και των γιορτών στο Θιάκι- Τα κάλαντα του Πάνου τση Μαλβίνας”, ο πρόεδρος του συλλόγου Διονύσης Φωκάς αναφέρθηκε στην παραμονή των Χριστουγέννων που άλλαξε το ρου της ιστορίας της Κεφαλονιάς, όταν το 1500 οι Ισπανοί και οι Ενετοί κατέλαβαν την πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς, το κάστρο του Αγ. Γεωργίου από τους Οθωμανούς και ο Αντιπρόεδρος Γεράσιμος Γαλανός αναφέρθηκε σε “Παλιά Κεφαλονίτικα εορταστικά λογοτεχνήματα καθρεφτίζονται στο σήμερα”.

Μεταξύ άλλων, προβλήθηκε ένα ντοκιμαντέρ που δημιούργησε ο σύλλογος, για το παλαιό έθιμο στην Κεφαλονιά του 18ου αιώνα "Η κουλούρα τση γωνίας" και ακούστηκαν ηλικιωμένοι συμπατριώτες μας, να παρουσιάζουν τις θύμησες τους για τις γιορτές των Δωδεκαημέρου από τη δεκαετία του 1920 έως το 1950.

Τις εντυπώσεις κέρδισε το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Ευφημίας “Το Φανάρι” και η τραγουδιστική παρέα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βλαχάτων “Αίνος”

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος του συλλόγου "Αίνος" Μινέτος Χαράλαμπος και η πρόεδρος του συλλόγου "Φανάρι" Ρούλα Γονατά Μουστάκη.


Mε την αξιοποίηση της τεχνολογίας ,  η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά με live streaming διαδικασία, από την σελίδα του συλλόγου  rifortso.gr , δίνοντας στους Κεφαλονίτες και Θιακούς σε όλο τον κόσμο, τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την εκδήλωση σε πραγματικό χρόνο (real time).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου