Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

ΛΟΓΙΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΗ ΜΟΥΣΑ, ΕΡΓΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΘΕΤΩΝ 19ου ΚΑΙ 20ου ΑΙΩΝΑ



Λόγια Κεφαλληνιακή Μούσα -  Εργα Κεφαλλήνων συνθετών 19ου και 20ου αιώνα δίτομο έργο των Γεράσιμου Σωτ. Γαλανού – Λαμπρογιάννη Παν. Πεφάνη, που εκδόθηκε από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Η έκδοση στο σύνολό της περιλαμβάνει 156, κυρίως άγνωστα – ανέκδοτα, έργα 68 Κεφαλλήνων συνθετών του 19ου και 20ουαιώνα, καθώς και βιογραφικά στοιχεία που φωτίζουν την ιστορική εξέλιξη της μουσικής δραστηριότητας στο νησί τους τελευταίους δύο αιώνες. Το χειρόγραφο μουσικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε προέρχεται από το αρχείο του Γεράσιμου Σωτ.  Γαλανού. Αφού έγινε η επεξεργασία του και κάποιες αναγκαίες διορθώσεις, συμπληρώσεις παραδίδεται σε έντυπη μορφή εύκολα προσβάσιμη σε ερμηνευτές και μελετητές.  Συγκεκριμένα, στις 370 σελίδες του πρώτου τόμου περιλαμβάνονται 81 έργα 34 συνθετών κατά αλφαβητική σειρά (Α-Λ), ενώ στις 363 σελίδες του δεύτερου τόμου περιλαμβάνονται 77 έργα, κοσμικής και θρησκευτικής μουσικής, 34 συνθετών Κεφαλληνιακής καταγωγής κατά αλφαβητική σειρά (Μ-Ω). 
Στους δυο τόμους περιλαμβάνονται  βιογραφικά στοιχεία των συνθετών και διάφορων Κεφαλονιτών μαέστρων, φωτογραφικό υλικό, καθώς και μουσικολογική ανάλυση των έργων.
Σκοπός της έκδοσης είναι η ανάδειξη και εν συνεχεία η αναβίωση  του λόγιου μουσικού πολιτισμού της Κεφαλονιάς και έρχεται ως συνέχεια της έκδοσης: «Χαρίλαος Γερασίμου Χωραφάς», ο εμπνευσμένος  τραγουδοποιός (ΚΕΔΗΚΕ 2014).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου