Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

"Η ΥΓΕΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ" ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΥΡΚΟΥΜΕΛΑΤΩΝ


Κυκλοφόρησε από τις  Ιατρικές Εκδόσεις Γιάννη Β. Παρισιάνου το σύγγραμμα: «Η Υγεία Ταξιδεύει. Αυθεντικές θαλασσινές αφηγήσεις».
Πρόκειται για συλλογική προσπάθεια που εκπονήθηκε μέσα σε 2,5 χρόνια. Περιγράφονται αυτοτελείς αφηγήσεις πραγματικών υγειονομικών συμβάντων που έλαβαν μέρος σε πλοία ή σε παράκτιες περιοχές από τα παλαιά χρόνια έως και σήμερα. Συγκλονιστικές εμπειρίες ναυτικών καταδεικνύουν την αναγκαιότητα υπηρεσίας ιατρών στα πλοία. Το βιβλίο διανθίζεται από γνωμικά – παροιμίες – ποιητικές αναζητήσεις σχετιζόμενα όλα με τη θάλασσα ενώ φωτογραφίες και έργα ζωγραφικής που συμπεριλαμβάνονται αποτελούν βραβευμένα έργα μαθητών Γυμνασίου από αντίστοιχο διαγωνισμό της Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας.
Την διεύθυνση και τον συντονισμό της έκδοσης τον είχε ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Κλειτορίας δρ Ν. Χ. Ραζής ενώ συμμετέχουν 41 συγγραφείς από όλη την Ελλάδα. Το έργο προλόγισε οι τέως Υπουργοί Γιάννης. Δ. Διαμαντίδης και Θάνος Στ. Μικρούτσικος. Το πόνημα έχει αποδοθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διαβάζεται άνετα τόσο από Υγειονομικούς όσο και από λοιπούς Αναγνώστες. Η  διάθεσή του γίνεται από τις Ιατρικές Εκδόσεις Γιάννη Β. Παρισιάνου (τηλ/fax: 210 7482996, mail: info@parisianouj.gr).

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Με ιδιαίτερη τιμή σας προσκαλούμε την Δευτέρα , 19 Σεπτεμβρίου 2011, στις 20.00, στο Πνευματικό Κέντρο Κουρκουμελάτων, του Ιδρύματος Γεωργίου& Μάρης Βεργωτή, για την παρουσίαση του Βιβλίου, «Η Υγεία Ταξιδεύει». Την διεύθυνση και συντονισμό της εξαιρετικής έκδοση, που αναφέρεται σε αυθεντικές Θαλασσινές Αφηγήσεις και αποτελεί μία συλλογική προσπάθεια ετών, είχε ο  Ιατρός  Νίκος Ραζής.                                                                                                        
Πρόγραμμα Εκδήλωσης
20.00 – 20.25  Χαιρετισμοί Επισήμων
20.25 – 20. 45  Θαλασσινή Συναυλία
Χορωδία Λειβαθούς, Μαέστρος κ.Β.Καλογηράς
20.45 – 21.30 Παρουσίαση Βιβλίου,  με παράλληλη προβολή διαφανειών με θέμα την  «Ναυτοσύνη»
- Δρ.Ν.Ραζής - Δρ.Φ.Καρλής - Πλοίαρχος, Α.Μπενετάτος  - Πλοίαρχος, Λ.Νιφοράτος - Πλοίαρχος, Γ.Καλογεράτος  - Πλοίαρχος, Δ. Μαρκέτος  - Πλοίαρχος – Συγγραφέας, Γ.Σπηλιώτης
21.30  Δεξίωση Αποχαιρετισμού.
Την επιμέλεια της Εκδήλωσης, η οποία  τυγχάνει της Τιμής να τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Κεφαλλονιάς, έχει ο Αντιδήμαρχος κ.Ε.Κεκάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου