Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012

Οι Πλειάδες "ΜΕΝΟΥΜΕ ΙΟΝΙΑ" στις 28 Ιουλίου στην ΙΘΑΚΗ


Το γυναικείο φωνητικό σύνολο “Πλειάδες” θα πραγματοποιήσει στα Ιόνια Νησιά, από τις 27 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου 2012, project στήριξης πολιτισμού και τουρισμού με τίτλο «Μένουμε Ιόνια».
Οι Πλειάδες οραματίζονται την υλοποίηση του συγκεκριμένου project ως παράδειγμα αφύπνισης όλων των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας για την προβολή της ανεκτίμητης φυσικής της ομορφιάς σε αρμονική σύζευξη με την πολιτιστική προσφορά των σύγχρονων δημιουργών. Φύση και πολιτισμός μπορούν να ενεργοποιήσουν τους ντόπιους και να έλξουν επισκέπτες εντός κι εκτός Ελλάδας.
Επιλέγουν ως σημείο εκκίνησης τα Επτάνησα, που την καλοκαιρινή περίοδο αποτελούν πόλο έλξης όχι μόνο λόγω της εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς τους, αλλά και λόγω της πλούσιας πολιτιστικής παράδοσης, καθώς και των αξιόλογων σύγχρονων υποδομών τους.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα των εμφανίσεων έχει ως εξής:
Παρασκευή 27 Ιουλίου | ΛΕΥΚΑΔΑ, Κεντρική Πλατεία Λευκάδας, ώρα 21:00
Σάββατο 28 Ιουλίου | ΙΘΑΚΗ, Άγαλμα Οδυσσέα, Βαθύ Ιθάκης, ώρα 21:00
Δευτέρα 30 Ιουλίου | ΖΑΚΥΝΘΟΣ, Υπαίθριο Θέατρο Δερματούσας, ώρα 21:00
Τρίτη 31 Ιουλίου | ΖΑΚΥΝΘΟΣ, Αργάσι, Πορτοκάλι Πολυχώρος Γεύσεων, ώρα 22:00
Πέμπτη 2 Αυγούστου | ΜΕΓΑΝΗΣΙ, Μαρίνα Μεγανησίου, ώρα 21:30
Παρασκευή 3 Αυγούστου | ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, Μαρίνα Φισκάρδου, ώρα 21:00
Με μια σειρά συναυλιών αλλά και μικρών μουσικών events, βασισμένων στην πολυφωνική φωνητική μας παράδοση, οι Πλειάδες στοχεύουν στην ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων, με την πραγματοποίηση των συναυλιών σε επιλεγμένα αρχαιολογικά μνημεία κάθε νησιού, και στην ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και τη στήριξη του θαλάσσιου τουρισμού, με την πραγματοποίηση των μουσικών events στις μαρίνες, στις οποίες θα γίνεται η άφιξη του σχήματος με ιστιοπλοϊκό σκάφος, καθώς και σε πλατείες και σε κεντρικά σημεία κάθε νησιού.
To πέρασμά τους από τη Λευκάδα αναμένεται στις 27 Ιουλίου 2012. Με οδηγό την πολυφωνία, την ομαδικότητα και το κέφι για τραγούδι, οι Πλειάδες μας προσκαλούν στην Κεντρική Πλατεία Λευκάδας, γηγενείς και τουρίστες, σε μια ενεργητική συμμετοχή στο συναρπαστικό ταξίδι του ήχου, της μνήμης, της ζωής.
Επικοινωνία: www.pleiades.org.gr | info@pleiades.org.gr | 6945 747 550
ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ «ΠΛΕΙΑΔΕΣ»
Το γυναικείο φωνητικό σύνολο «Πλειάδες» δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2006 στη Θεσσαλονίκη. Στόχος του είναι να συμβάλει, μέσα από την ανάπτυξη έντονης καλλιτεχνικής δράσης, στην προβολή της ελληνόφωνης πολυφωνίας της Ηπείρου, ώστε να αναγνωριστεί η αξία της και να κινητοποιηθούν άμεσα όλοι εκείνοι, που θα μπορέσουν να την υπηρετήσουν και να την παραδώσουν στις επόμενες γενιές.
Με σημαντική εμπειρία στη μελέτη και την ερμηνεία της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, τα μέλη του συνόλου έχουν πραγματοποιήσει σειρά εμφανίσεων, συμμετέχοντας σε διάφορες παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ως «Πλειάδες» πειραματίζονται και συνεργάζονται με σύγχρονους καλλιτέχνες (Νίκος Κυπουργός, Δημήτρης Σωτηρίου, Θεόφιλος Σωτηριάδης, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και Κώστας Χανής, Rotting Christ κ.ά.), διερευνώντας τη δημιουργική σύζευξη της προφορικής πολυφωνικής φωνητικής παράδοσης με νεωτερικούς τρόπους μουσικής έκφρασης.
Η συνεργασία τους με τον Κώστα Βόμβολο και τον Κώστα Θεοδώρου, όπως και με το Θέατρο Τέχνης "Ακτίς Αελίου", διευρύνει τους ορίζοντες της φωνητικής αναζήτησής τους. Για το Θέατρο Τέχνης "Ακτίς Αελίου" γράφουν κι ερμηνεύουν το 2011 τη μουσική της παράστασης «Berlin Alexanderplatz» του Alfred Döblin σε σκηνοθεσία του Θωμά Βελισσάρη, και το 2012 ερμηνεύουν δυο τραγούδια της παράστασης «Ό,τι πιο πολύ ποθείς» του Δημήτρη Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία του Νίκου Σακαλίδη και μουσική του Πάρη Παρασχόπουλου.
Επελέγησαν κι εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην 14η Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών της Ευρώπης και της Μεσογείου με «Το πέρασμα» (παράσταση βασισμένη σε ηπειρώτικα πολυφωνικά τραγούδια).
Το πρόγραμμά τους έχει παρουσιαστεί στην ΕΡΤ-3.
«Πλειάδες» είναι οι: Αθηνά Γκούμα, Στέλλα Γκρήγκοβιτς, Ευτυχία Καβαλίκα, Δέσποινα Καλπενίδου, Ιουλία Ρούτζιου, Γεωργία Τέντα, Ρούλα Τσέρνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου