Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ CULTUREPOLIS ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΞΩΝ


Στις 13-14 Ιουλίου 2012 ο πρόεδρος του CulturePolis κ. Βασίλειος Λαοπόδης συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του Κατιάνα Χούλη και Δρ. Γιάννη Δεληγιάννη, Λέκτορα Ιονίου Πανεπιστημίου, Τμήμα Τεχνών, Ήχου και Εικόνας, με το οποίο το CulturePolis έχει ξεκινήσει πολύπλευρη συνεργασία, επισκέφθηκε τους Παξούς και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Παξών, κ. Σπύρο Μπογδάνο και τη συνεργάτιδά του κυρία Φαίη Λύχνου.

Μέσα σε πολύ φιλικό κλίμα τα δυο μέρη παρουσίασαν τις πρόσφατες δράσεις, έργα και πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν από πλευράς CulturePolis οι εξελίξεις στο έργο SUSTCULT – στο οποίο ο Δήμος Παξών συμμετέχει ενεργά από την αρχή, καθώς και διάφορες ιδέες για ευρωπαϊκά έργα, ενώ ο Δήμαρχος παρουσίασε τις ενέργειες για το νέο Ωδείο, Μουσείο, Βιβλιοθήκη, youth camps και τη δημιουργία Θεάτρου.
Αποφασίστηκε να ξεκινήσει επίσημα μια πολύπλευρη συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών, που θα περιγραφεί σε ένα Μνημόνιο Συνεργασίας, που θα υπογραφεί σύντομα.
Οι κυριότερες δράσεις αφορούν στα εξής:
Δημιουργία Πολιτιστικής Αντένας CulturePolis στους Παξούς με φορέα τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου.
Εκμετάλλευση αποτελεσμάτων έργου SUSTCULT από Δήμο Παξών για να διερευνηθεί η δυνατότητα εκπόνησης Σχεδίου Διαχείρισης Παξών ως Μνημείου Πολιτιστικής / Φυσικής Κληρονομιάς.
Ενεργή Συμμετοχή Δήμου Παξών στη «Διεθνή Εβδομάδα Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς», στο πλαίσιο του έργου SUSTCULT, Κέρκυρα, 1-5 Οκτωβρίου 2012 (συμμετοχή στελεχών σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα και του Δημάρχου στην επίσημη ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων SUSTCULT- 3/10/12).
Επέκταση συνεργασίας του CulturePolis με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για ειδικά προγράμματα στους Παξούς.
Συνεργασία για κοινές προτάσεις σε προγράμματα Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης π..χ πρόταση του CulturePolis για «Εκκολαπτήριο Πολιτιστικής-Τουριστικής Επιχειρηματικότητας» κ.ά.
Διερεύνηση στήριξης πρωτοβουλιών / δικτύων Δήμου Παξών π.χ. Συνέδριο Πολιτιστικών Χωριών της Ευρώπης, Παξοί, Μάϊος 2014.
Τέλος ορίσθηκε η κυρία Φαίη Λύχνου ως σύνδεσμος του Δήμου με το CulturePolis.
Το CulturePolis θα επιδιώξει να ξεκινήσουν ανάλογες συνεργασίες και με τα άλλα Ιόνια Νησιά. Για τον σκοπό αυτό την 1η Οκτωβρίου 2012 το εισαγωγικό εκπαιδευτικό σεμινάριο SUSTCULT για στελέχη διαχείρισης πολιτιστικής κληρονομιάς στο πλαίσιο της «Διεθνούς Εβδομάδας Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς », θα μεταδοθεί σε όλα τα Ιόνια Νησιά με την στήριξη της Π.Ι.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου