Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

ΈΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ «AGAPANTHUS» ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ




Αναστασία Κροκίδη “Agapanthus” (αγάπη +  άνθος)  
Στην Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας εγκαινιάζεται την Παρασκευή 15 Μαρτίου & ώρα 7:30 μ.μ., η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Αναστασίας Κροκίδη με τίτλο “Agapanthus”.  
Η Αναστασία Κροκίδη γεννήθηκε στην Κέρκυρα, όπου ζεικαι εργάζεται. Είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών “Brera” του Μιλάνου, με βασικό αντικείμενο σπουδών της, τη ζωγραφική και χαρακτική. Έχει πραγματοποιήσει επτά ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κέρκυρα. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και χαρακτικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ συμμετείχε και στην Βiennale της Θεσσαλονίκης το 2009 και της Πολωνίας το 2008.
Έργα της βρίσκονται στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, στην Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας, στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές. Αγαπημένο θέμα μελέτης της είναι ο άνθρωπος και η εξέλιξη του σώματος στη σύγχρονη κοινωνία.  
Η έκθεση που θα φιλοξενηθεί στην Πινακοθήκη του Δήμου την περίοδο 15/03 – 10/04/2019, παρουσιάζει μία σειρά έργων από τις πρόσφατες αναζητήσεις της καλλιτέχνιδας σχετικά με τη φύση και τις εικόνες που δημιουργούνται, παραποιούνται και αναπλάθονται, κάτω από το έντονο φως του ήλιου. Τα λουλούδια, όπως οι Αγάπανθοι, έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο ενώ οι φόρμες που δημιουργούνται από μέρος ενός δάσους ή ενός ελαιώνα, δεν μπορεί παρά να αποτελούν πρόκληση για δημιουργία.  
Είσοδος ελεύθερη
Info Χώρος: Τμήμα Περιοδικών Εκθέσεων Περιστυλίου
Διάρκεια έκθεσης: 15/03/2019 - 10/04/2019
Επικοινωνία: 26610 48690, pinakcrf1@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου