Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

«ΜΗΔΕΙΑ…ΜΑΝΑ» ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, στην ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ!



Η Ομάδα ενηλίκων της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ Δήμου Κεφαλονιάς 
Τον Μάιο στο Αργοστόλι, για πρώτη φορά στους νεότερους χρόνους, θα παρουσιαστή η θεατρική παραγωγή της ΚΕΔΗΚΕ, η Μήδεια του Μύθου! Μία απόδοση κοντά στην Μήδεια του «πραγματικού» Μύθου, όπως σχεδόν γράφονταν τέσσερις αιώνες πριν ο μεγάλος Τραγικός Ευριπίδης γράψει την γνωστή εκδοχή του «Μήδεια Ευριπίδη». Ένα έργο που ανατρέπει την επιφανειακή σκληρότητα που έκανε την Μήδεια αθάνατη κα
ι το έργο του Ευριπίδη από τα τραγικότερα και γνωστότερα του Παγκόσμιου ρεπερτορίου. Η «Μήδεια Μάνα» Αναδεικνύει τον χαρακτήρα της Μήδειας μέσα από την ίδια την συνείδησή της! Είκοσι ερασιτέχνες Ηθοποιοί δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και αποδίδουν με σεβασμό και συνέπια μία Μυθοπλασία που θα συγκινήσει, θα προβληματίσει και θα ξαφνιάσει ανατρέποντας την εκδοχή του μεγάλου Τραγικού και τις Πολιτικές σκοπιμότητες της εποχής του.
Υ.Γ. Το κείμενο είναι αποτέλεσμα, επίπονης έρευνας και μελέτης των αναφερόμενων στοιχείων της εποχής, καθώς, την ζωή και τα κίνητρα των Ποιητών της Αρχαίας Ελλάδας από τον όγδοο έως και τον τέταρτο Π.Χ. αιώνα.

Σ. Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου