Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΚΕΡΑΣΙΑ ΤΟΥΛΙΑΤΟΥ: ΘΡΑΥΣΜΑΤΑ ΟΝΕΙΡΩΝ




Στη Gallery Art Πρίσμα η εικαστικός Κερασία Τουλιάτου παρουσιάζει τη νέα έκθεση της «Θραύσματα Ονείρων». Μια έκθεση στην οποία η καλλιτέχνιδα προσεγγίζει τα θέματα της με συναίσθημα. Όπως γράφει στον πρόλογο του καταλόγου της έκθεσης ο συγγραφέας Λευτέρης Καλοσπύρος: «Η Κερασία Τουλιάτου δημιουργεί σε ένα χώρο ρευστό, ένα ανοίκειο περιβάλλον χωρίς διαστάσεις και όρια. Ακόμα και όταν τα πρόσωπα πατούν στο πάτωμα, το πλαίσιο που τους οριοθετεί είναι μικρό και περιορισμένο και  το πάτωμα μοιάζει διάφανο και ετοιμόρροπο.
Είναι ίσως η απουσία ενός ευδιάκριτου χωρικού πλαισίου και η τοποθέτηση των προσώπων σε περιβάλλοντα που προεκτείνονται δυνητικά προς το άπειρο, που μας βοηθά να υποψιαστούμε τη σύνδεση που πιθανόν να υπάρχει ανάμεσα στα πορτραίτα και τα τοπία».
Η μεγάλη ενότητα των τοπίων (υδατογραφίες) μας παραπέμπει σε μια ιμπρεσιονιστική προσέγγιση με ρομαντισμό αλλά και θλίψη ταυτοχρόνως. Ο Άγγλος ρομαντικός J.M.W. Turner συντρόφευε έντονα την εικαστικό στο ταξίδι της τέχνης.
Γκαλερί Art Πρίσμα, Κουντουριώτου 187, Πειραιάς
Εγκαίνια: Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, 20.00
Ώρες λειτουργίας :Τετάρτη, Σάββατο 10.00 – 15.00 Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή  10.00 – 15.00 και  18.00 – 21.00 Δευτέρα κλειστά.

Πληροφορίες: Τηλ. 210-4296790/079, artprisma@hotmail.com   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου