Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΡΕΣΙΤΑΛ ΜΑΝΤΟΛΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΙΝΟΥ



Ρεσιτάλ Μαντολίνου θα δώσει ο Δημήτρης Μαρίνος το Σάββατο 15 και τη Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 20.30, στο ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, στην Αίθουσα του KYKLOS.
Ο Δημήτρης Μαρίνος γεννήθηκε στην Ζάκυνθο. Από την ηλικία των επτά ετών εντάχθηκε στην παιδική Μαντολινάτα με τον Στάθη Αρβανιτάκη. Μετά από μία πολύχρονη μαθητεία και συνεργασία με τους συνθέτες Δημήτρη Λάγιο και Νίκο Μαμαγκάκη συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική όπου συνεργάστηκε με συνθέτες που έγραψαν για αυτόν πάνω από εκατό νέα έργα για μαντολίνο και διάφορους ορχηστρικούς συνδυασμούς, μετά από σεμινάρια και διαλέξεις που έδωσε σε Πανεπιστήμια όπως το Harvard University, University of Chicago, Boston University και Tanglewood Music Festival κ.α. όπως και στις Παγκόσμιες Ημέρες Μουσικής στην Αγγλία, Λουξεμβούργο και Λιθουανία μεταξύ άλλων. 

Σαν σολίστ έχει εμφανιστεί στο Carnegie Hall, Lincoln Center's Alice Tully Hall, Chicago Symphony center, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Φεστιβάλ Επιδαύρου κ.α. Από το 2005 ασχολείται με την εξέλιξη της παράστασης «Μουσικά Ανάλεκτα» που έκανε πρεμιέρα εκείνη τη χρονιά στο θέατρο Franchini στην Παβία της Ιταλίας με τη συμμετοχή Ζακυνθινών καλλιτεχνών και την υποστήριξη της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Ζακύνθου. Μέχρι σήμερα η φόρμα των «Μουσικών Ανάλεκτων» έχει συμπεριλάβει και άλλες μορφές τέχνης όπως χορό, θέατρο, λογοτεχνία και multimedia, οι οποίες ενοποιούνται σε μία φόρμα που περιέχει διαφορετικά είδη μουσικής, όπως κλασσική, παραδοσιακή και σύγχρονη· με το μαντολίνο στον κεντρικό ρόλο. 

Dimitris Marinos Music Analects | Ρεσιτάλ Μαντολίνου | Σάββατο 15 & Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014| ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, Αίθουσα του KYKLOS | Ώρα: 20:30 | Είσοδος: 10 €, 2 € (μειωμένο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου