Σάββατο 9 Μαΐου 2015

ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ; ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΙΣ 10 ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ



ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗΣ, ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ
Μάθε πως θα πάρεις μέρος
Οι Δέκα Εικόνες για την Ιθάκη παρουσιάζουν 13 με 17 Ιουλίου 2015 την εβδομάδα δημιουργικής εξερεύνησης, σε ένα από τα πιο όμορφα ελληνικά νησιά. Στα εργαστήρια θα διδάξουν οι R2 από την Πορτογαλία οι οποίοι ανακηρύχθηκαν European Agency of the Year το 2014, οι Busybuilding - ένα από τα πιο δυναμικά ελληνικά δημιουργικά γραφεία βραβευμένο με Best of the Best στα Red Dot 2014, η βρετανίδα illustrator Rose Blake γνωστή για το προσωπικό της ύφος και ο Σπύρος Στάβερης, ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους Έλληνες φωτογράφους στο χώρο της δημοσιογραφίας και της street photography.

Γράφει ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΤΖΟΓΛΟΥ
Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να δουλέψουν με καταξιωμένους επαγγελματίες της οπτικής επικοινωνίας και να μάθουν από την εμπειρία τους.
Θα γίνουν επίσης μέρος μιας ομάδας νέων που θα έρθουν στην Ιθάκη από διάφορα μέρη του κόσμου με σκοπό, όχι μόνο να μάθουν και να ανταλλάξουν ιδέες σχετικά με το design, τη φωτογραφία και την εικονογράφηση, αλλά και να κάνουν νέους φίλους και να επεκτείνουν το επαγγελματικό τους δίκτυο.
Τα εργαστήρια θα πλαισιωθούν από εκθέσεις, ομιλίες και εκδρομές. Οι συμμετέχοντες
R2
Οι R2 δημιουργήθηκαν το 1995 με βάση το Πόρτο της Πορτογαλίας με αντικείμενο το σχεδιασμό εκδόσεων, εκθέσεων, αφισών, branding και web design. Η δουλειά τους επεκτείνεται σε θέματα εκπαίδευσης και έρευνας για το design. Γνωστοί πια ως ένα από τα πιο σημαντικά γραφεία στην Ευρώπη, οι R2 δίνουν διαλέξεις, διδάσκουν σε εργαστήρια και συμμετέχουν σε κριτικές επιτροπές και εκθέσεις ανά τον κόσμο. Ανακηρύχθηκαν Agency of the Year στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Design 2014 και είναι μέλη της Alliance Graphique Internationale.

Busybuilding
H busybuilding είναι ένα από τα πιο γνωστά branding & design γραφεία της Αθήνας, με μια μεγάλη λίστα από βραβεία και διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό που περιλαμβάνει βραβεία Ermis, ΕΒΓΕ, European Design Awards, Pentawards και Red Dot. H busybuilding έχει συνεργαστεί με την Διεθνή Αμνηστία, την Εθνική Πινακοθήκη, τις Εκδόσεις Παπασωτηρίου, την Ελληνική Ραδιοφωνία, το Μουσείο Μπενάκη, κ.ά.

Rose Blake
Η Rose Blake είναι εκπρόσωπος της νέας γενιάς Βρετανών εικονογράφων. Για την έντονα προσωπική και παιχνιδιάρικη δουλειά της, η Rose εμπνέεται από τη μουσική κουλτούρα, τον κόσμο της σύγχρονης τέχνης και τη δυναμική που αναπτύσσεται ανάμεσα σε διαφορετικά αντικείμενα. Έχει βραβευτεί με D&AD Best New Blood Award και είναι απόφοιτος του Royal College of Art του Λονδίνου. Ανάμεσα στους πελάτες της είναι οι New York Times, The New Yorker, BBC, The Sunday Times Magazine, Converse, Google Creative Lab, Film 4, It’s Nice That, Nobrow.

Σπύρος Στάβερης
Γεννημένος στην Αθήνα, μεγαλωμένος στο Παρίσι και με σπουδές στην ιστορία, ο Σπύρος Στάβερης είναι ένας από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους Έλληνες φωτογράφους. Από την δεκαετία του 80 που ξεκίνησε να δουλεύει για τον ελληνικό και διεθνή Τύπο, ο Στάβερης έχει φωτογραφίσει πολιτικούς, λαϊκούς τραγουδιστές, ναρκομανείς, εκδιδόμενες γυναίκες, τουρίστες, καθημερινούς ανθρώπους στο δρόμο και ονόματα της διεθνούς καλλιτεχνικής σκηνής, αποτυπώνοντας αντιφατικές πλευρές της ελληνικής πραγματικότητας.
Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στο Βέλγιο, την Γαλλία, την Ιταλία, την Σλοβενία και την Ελλάδα. Αναδρομική έκθεση με τη δουλειά του παρουσιάστηκε στο Μουσείο Φωτογραφίας της Θεσσαλονίκης το 2011.
Δηλώσεις συμμετοχής:  info@tenimages.org

Δήλωσε συμμετοχή εδώ.
Δήλωσε συμμετοχή εδώ.
http://city.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου