Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ: ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ

Το Σάββατο 30 Μαΐου στη 1 το μεσημέρι, το Πολύεδρο (Κανακάρη 14, Πάτρα,  τηλ. 2610 277342) παρουσιάζει το νέο, δίτομο, βιβλίο, Ανδρέας Κάλβος:  Αλληλογραφία. Για το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις του Μουσείου Μπενάκη, θα μιλήσουν:
ο ιστορικός Δημήτρης Αρβανιτάκης, ο Νάσος Βαγενάς ποιητής και ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και η Ελευθερία Κρούπη, φιλόλογος.
Οι δύο τόμοι της "Αλληλογραφίας" του Ανδρέα Κάλβου, στο πλαίσιο της έκδοσης των Έργων του από το Μουσείο Μπενάκη, προσφέρουν για πρώτη φορά στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό το σύνολο των επιστολικών τεκμηρίων, αποδέκτης ή αποστολέας των οποίων υπήρξε ο ποιητής, ικανοποιώντας ένα από τα μεγάλα desiderata της νεοελληνικής φιλολογίας. 388 επιστολές και σημειώματα φωτίζουν τις λεπτομέρειες του βίου και της πνευματικής του διαμόρφωσης, τα ποικίλα περιβάλλοντα μέσα στα οποία κινήθηκε (Ιταλία, Ελβετία, Αγγλία, Γαλλία, Ελλάδα) και τους ανθρώπους που σχετίστηκαν μαζί του.

Οι επιστολές δημοσιεύονται κατά χρονολογική σειρά, στην πρωτότυπη μορφή τους (στις ξενόγλωσσες παρέχεται και ελληνική μετάφραση), συνοδεύονται από λεπτομερειακό εκδοτικό σημείωμα και αναλυτικότατο σχολιασμό, ο οποίος φωτίζει όλες τις πτυχές που απαιτούνται για την κατανόηση των επιμέρους ζητημάτων αλλά και την παρακολούθηση της βιογραφίας του ποιητή. Η έκδοση ολοκληρώνεται από αναλυτικά ευρετήρια (επιστολογράφων, κυρίων ονομάτων, τόπων και εννοιών) και Βιβλιογραφία.

Παράλληλα από αυτό το Σάββατο 30/05 το πρωί, θα λειτουργεί έκθεση - bazaar βιβλίων από τις εκδόσεις του Μουσείου Μπενάκη μέχρι το Σάββατο 13 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου