Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2018 ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ.




Το νέο Ημερολόγιο έχει τίτλο: "Ιδεογραφικά αγγεία", "Ideographic pots", 18 Χρόνια Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa "Ροδόπη", έχει σχήμα 20χ20εκ και περιλαμβάνει νέες δημιουργίες του Κώστα Ευαγγελάτου.
Πρόκειται για μια σειρά επιζωγραφισμένων πήλινων χρηστικών αγγείων.
Η επιζωγράφηση αντικειμένων είναι οικεία στον καλλιτέχνη ήδη από τα εφηβικά του χρόνια, όπως βάζα με επιχρώσεις από παστόζο λάδι και αγκάθια τριανταφυλλιάς, μεταλλικοί δίσκοι, ξύλινες και πέτρινες ready made φόρμες με μικτές τεχνικές.
Ο καλλιτέχνης επιζωγραφίζει τα πήλινα αγγεία με τα εννοιολογικά, συμβολικά στοιχεία που χρησιμοποιεί συχνά στα έργα του, σε συνδυασμό με λαικά και κλασικά μοτίβα.
Η ιστορικός τέχνης Αννίτα Πατσουράκη αναφέρει για τον καλλιτέχνη:
Η ιδιοσυστασία του Κώστα Ευαγγελάτου συνθέτει ένα πλούσιο έργο που άλλοτε αλληγορικό και συμβολικό, εμπνευσμένο από την ανθρώπινη παρουσία και επικεντρωμένο στον ψυχισμό του, αναφέρεται με λυρική διάθεση στο συναισθηματικό του κόσμο. Συνεχίζει τις διαδρομές στην αναζήτηση των ψυχικών οδών και στις διακλαδώσεις του νου. Το προσωπικό ιδίωμα του βασίζεται στην ποιότητα του σχεδίου και στην εσωτερικότητα, με χαρακτηριστικές ζωγραφικές συνθέσεις, διεισδυτικές ματιές που καθορίζονται από την ένταση της σχεδιαστικής γραμμής και εννοιολογικά στοιχεία που πάντα διευρύνει με στυλιστικές τάσεις και θεματογραφικές περιοχές, συνεχίζοντας διαρκώς την προσωπική του έρευνα.
Η  φωτογράφηση των έργων, που περιλαμβάνονται στις σελίδες-μήνες του Ημερολογίου, έγινε από τον καλλιτέχνη Ramadan Margjoka και η αισθητική επιμέλεια έκδοσης και εκτύπωσης από την Ραλλού Καρτέρη.

(Όπως κάθε χρόνο αριθμός Ημερολογίων θα προσφερθεί δωρεάν σε Πινακοθήκες και Εκπαιδευτικά ιδρύματα.)

Η πρώτη κυκλοφορία του Ημερολογίου θα γίνει στο ART STUDIO EST-LA CHAMBRE, στα πλαίσια των ART WEEKENDS, Παρασκευή  29 και Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, ώρα 12: 00- 15:00 και του εορταστικού "Open Studio" την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018, ώρα 18:30-22:00.



Καλές Γιορτές!! Δημιουργικό και Αισιόδοξο 2018!!

ART STUDIO EST-LA CHAMBRE
ΠΡΑΤΙΝΟΥ 87 ΚΑΙ ΑΝΤΗΝΟΡΟΣ
(πίσω από την Εθν. Πινακοθήκη)
ΑΘΗΝΑ 116 34.

Π.Α. 210 7294259, 6944621286

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου