Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

20ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ




Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα πολιτιστικά γεγονότα του νησιού μας που σταμάτησε το 1996 με την δημιουργία τότε, του Κέντρου Χορωδιακής Πράξης και αναβιώνει φέτος από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Κεφαλονιάς, το Σάββατο 23 & την Κυριακή 24 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» στις 8:30μμ.

Το Σάββατο 23/5 πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν οι παρακάτω Χορωδίες:

Μικτή Χορωδία Ελληνικού
Ιδρύθηκε το 1986 και εντάσσεται στην καλλιτεχνική δραστηριότητα της Κοινότητας Ελληνικού. Μέσα σε αυτά τα χρόνια απέκτησε αίγλη και φήμη με τις επιτυχημένες εμφανίσεις της σε πολλά χορωδιακά φεστιβάλ και χορωδιακές συναντήσεις σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμμετέχει ενεργά στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης αλλά και σε εκδηλώσεις άλλων πολιτιστικών φορέων εντός και εκτός του Δήμου. Σκοπός της Χορωδίας είναι η διάδοση – προβολή του καλού χορωδιακού τραγουδιού και η παρουσίαση στο κοινό αξιόλογων μουσικών προγραμμάτων ώστε να συμβάλλει στην εξύψωση του πολιτιστικού επιπέδου της πόλης.                                                        
Η Χορωδία Ελληνικού είναι τετράφωνη μικτή χορωδία και απαρτίζεται από   ερασιτέχνες χορωδούς με αγάπη και μεράκι για το χορωδιακό τραγούδι. Τα πλούσιο ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, κλασσικά και σύγχρονα, καθώς και εκκλησιαστικά που εκτελεί Α Capella. Τη χορωδία διευθύνει η Κα Μαρίνα Κατσαρού.

Χορωδία του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΟΤΕ Νομού Κέρκυρας.
Ιδρύθηκε το 2001 και αποτελείται από εν ενεργεία και συνταξιούχους υπαλλήλους του ΟΤΕ.
Καταξιώθηκε στη συνείδηση του κερκυραϊκού λαού, ενός λαού που γαλουχήθηκε μουσικά κάτω από τις ευλογίες του Εθνικού μας Συνθέτη Νικολάου Μάντζαρου, αλλά και του Συνθέτη του Ολυμπιακού Ύμνου Σπύρου Σαμάρα.
Είναι ανδρική χορωδία αποτελούμενη από 50 περίπου άτομα με συνοδεία οργάνων (πιάνο, μανδολίνα, κιθάρες, μπουζούκι).
Το ρεπερτόριο της χορωδίας αποτελείται από τραγούδια επτανησιακά, καντάδες, παραδοσιακά, εκκλησιαστικούς ύμνους, καθώς και από τραγούδια έντεχνα και ελαφρολαϊκά διαφόρων Ελλήνων συνθετών (Θεοδωράκη, Χατζηδάκι, Ξαρχάκου, κλπ).
Παρουσιάζει ένα ευχάριστο για το κοινό ρεπερτόριο με γνωστά τραγούδια που παραμένει για πολλά χρόνια στη μνήμη των παρευρισκόμενων.
Η χορωδία έχει μια πλούσια δραστηριότητα, και έχει λάβει μέρος σε εκδηλώσεις & συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδος. Την Χορωδία Διευθύνει ο κ. Χρύσανθος Γρηγορόπουλος.

Γυναικεία Χορωδία Αργοστολίου της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.
Η Γυναικεία Χορωδία της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. αποτελεί συνέχεια της παλαιάς “Γυναικείας Χορωδίας” που λειτούργησε τα έτη 1993 – 2005.                                        Έχει δώσει πολλές συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό με αποκορύφωμα την σύμπραξη με άλλες χορωδίες από τα Επτάνησα στο έργο “Ύμνος εις την ελευθερίαν”  Ν. Μάντζαρου – Δ. Σολωμού στο Ηρώδειο το καλοκαίρι του 2014.
Από το 2012 τη διεύθυνση της χορωδίας έχει ο μαέστρος Άγγελος Μουρελάτος.


Σας περιμένουμε λοιπόν όλους, στο Δημοτικό μας Θέατρο «ο Κέφαλος», αυτό το διήμερο σταθμό στο πολιτιστικό μας παρόν, για να απολαύσουμε τις χορωδίες που θα συμμετέχουν στο Χορωδιακό Φεστιβάλ, που είναι αφιερωμένο στο συνθέτη μας Σπύρο Μαρκάτο!


Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Κ.Ε.
Άγγελος Κωνσταντάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου