Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

ΡΙΤΑ, Η 14ΧΡΟΝΗ ΗΡΩΪΔΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ



Το βιβλίο διηγείται την ιστορία ενός κοριτσιού, της Ρίτας, η οποία στην τρυφερή ηλικία των 13 ετών το 1944 βίωσε την βαθύτατη οδύνη να κρεμάσουν τους γονείς της οι Γερμανοί «πληρώνοντας το τίμημα» της συμμετοχής τους στην Εθνική Αντίσταση. Η μικρή Νέλλη, με τη βοήθεια των ντόπιων συνεργατών της Εθνικής Αντίστασης, πήρε τα 5 αδέλφια της, ηλικίας από 11 μηνών έως 12 ετών, και μέσα στη «φωτιά του πολέμου» που βρίσκονταν στην κορύφωσή του, τα οδήγησε σε ασφαλές μέρος, 25 χιλιόμετρα μακριά, στην προσπάθεια να γλυτώσουν τη δολοφονία τους, καθώς οι Γερμανοί ήθελαν να εξαφανίσουν τις μαρτυρίες της αποτρόπαιης πράξης τους.. 


Το βιβλίο, βαθιά βιωματικό, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της συγγραφέως με τον καθηγητή  Πέτρο Πετράτο.


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΕΥΓΕΡΟ” ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Το εξαιρετικό βιβλίο της γνωστής Δικηγόρου & Ζωγράφου Νέλλης Κωνσταντάκη-Χιόνη με τίτλο: «ΡΙΤΑ, Η 14χρονη ΗΡΩΪΔΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ» παρουσιάζεται από τον Σύλλογο Φαρακλάδων “Η ΕΥΓΕΡΟΣ” Κεφαλονιάς,σε συνδυασμό με την κοπή της Βασιλόπιτας του 2018.
Η παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή 7 Ιανουαρίου , στις 10.30 το πρωί , στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου – στην οδό Δεληγιώργη 24 – στην Αθήνα (τηλ. 210-52 22 175).
Για το εξαιρετικό, όσο και συγκινητικό αυτό βιβλίο θα μιλήσουν:
-       Η Λογοτέχνης Ρίτα Τσιντiλη-Βλησμά.
      -   Ο Δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίκος Γιαννόπουλος.
      -   Ο καταξιωμένος Νομικός Sir David Calvert Smith.
      -  και η συγγραφέας Νέλλη Κωνσταντάκη-Χιόνη.
          Αμέσως μετά την παρουσίαση του βιβλίου θα ακουστούν τα παραδοσιακά κάλαντα του νησιού μας, θα επακολουθήσει η καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας, καθώς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου