Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ




Το Early Greek Australians αποτελεί μια σελίδα στο Facebook στην οποία ελληνικής καταγωγής Αυστραλοί μοιράζονται την δική τους μεταναστευτική ιστορία, στους Αντίποδες.
Η Βασιλική Βαρυτέλη Δανά γεννήθηκε στην Ελλάδα, ωστόσο, πριν καλά-καλά συμπληρώσει τον πρώτο χρόνο ζωής της, βρέθηκε με την οικογένεια της στην Αυστραλία ως μετανάστης.

Παρότι σήμερα ζει μόνιμα στην Ελλάδα η ανάγκη να μοιραστεί με άλλους ανθρώπους την μεταναστευτική ιστορία της οικογένειάς της, την οδήγησε στην δημιουργία της σελίδας Early Greek Australians, στο δημοφιλές μέσω κοινωνικής δικτύωσης Facebook.


Ο συμπατριώτης μας Σπύρος Παξινός ποζάρει μπροστά από την βιτρίνα του μανάβικου που διατηρούσε την δεκαετία του '60

Η σελίδα αυτή αποτελεί έναν κόμβο στον οποίο ελληνικής καταγωγής Αυστραλοί, μοιράζονται λύπες, χαρές, παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες, καθώς και ιστορίες από τα πρώτα τους χρόνια στους Αντίποδες.

«Ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια όταν μέσα από το Facebook  εγώ και κάποιες φίλες μου που είμαστε όλες Ελληνοαυστραλές αρχίσαμε να ανεβάζουμε παλιές φωτογραφίες, αναφέροντας αναμνήσεις, χωρίς να έχουμε κάποιον στόχο. Απλά δεν περίμενα να προσελκύσει τόσα πολλά άτομα», αναφέρει στο πρόγραμμά μας η Βασιλική Βαρυτέλη Δανά.


Ομογενείς φτάνουν στην Αυστραλία για ένα νέο ξεκίνημα

Χιλιάδες ιστορίες
Η σελίδα που σήμερα μετρά πάνω από 16.000 άτομα ανανεώνεται σχεδόν καθημερινά, με τα μέλη της να αναρτούν φωτογραφίες συνοδευόμενες με την ιστορία τους.

Φωτογραφίες από την άφιξη τους στην Αυστραλία, από κάποιο χαρμόσυνο γεγονός όπως γάμοι ή βαφτίσια, ακόμη και στιγμιότυπα από βιβλία για την ελληνική κουζίνα ή και λεξικά της αγγλικής γλώσσας από άλλες εποχές, αποτελούν το περιεχόμενο του Early Greek Australians.


Η Βασιλική Βαρυτέλη Δανά ως μωρό απολαμβάνει για τελευταία φορά την αγκαλιά της γιαγιάς της

Πέρα από τα βιώματα των πρώτων μεταναστών, η σελίδα αποτελεί και το σημείο αναφοράς για να ξαναβρεθούν φίλοι που έχουν χαθεί για χρόνια, ακόμη και αδέλφια, όπως τονίζει η Βασιλική Βαρυτέλη Δανά:

«Μέσα από την σελίδα έχω ανακαλύψει και έχω μάθει τόσα πολλά πράγματα. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ξανά βρεθεί μέσα από αυτή την σελίδα. Μετά από πενήντα χρόνια να ξαναβρίσκονται, ακόμη και αδέλφια που είχαν χαθεί», αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου