Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ



Κλείνοντας έναν κύκλο επιστημονικής προσφοράς στην υπηρεσία του συνανθρώπου και μάλιστα την πιο ευαίσθητη ομάδα, τα παιδιά, με την ιδιότητα της παιδιάτρου η Ουρανία Ραυτοπούλου άνοιξε έναν καινούργιο κύκλο στον χώρο της τέχνης, που υπήρξε η αγάπη της από καταβολής του δικού της κόσμου.
Ξαναρχισε τις σπουδές μαθητεύοντας στο Εικαστικό Εργαστήρι. Δουλεύοντας ενταντικά και διαρκώς πειραματιζόμενη σε διάστημα μικρότερο των τεσσάρων χρόνων δημιούργησε πάνω από 200 ζωγραφικά έργα με χαρακτηριστικό τους τη διαρκή εξέλιξη, κίνηση κι έκφραση. Τα θέματά της είναι λιτά και η ματιά της διεισδυτική. Η κοινωνική ευαισθησία είναι η δεύτερη επίστρωση του καμβά της ζωγράφου. Εκεί πάνω δημιουργείται η φόρμα που υπηρετεί την έμπνευση με τόλμη και γρηγοράδα. Καταστάσεις και συναισθήματα άλλοτε εκφράζονται άμεσα και άλλοτε υποννούνται αφήνοντας χώρο στη φαντασία να τα ερμηνεύσει.
Είναι παράλληλες πορείες των συγκεκριμένων μορφών κι εκείνων που απελευθερώνονται μέσα από τη δημιουργική ασάφεια.
Ανάμεσα στα έργα της τα τοπία της Λευκάδας κατέχουν σημαντική θέση. Εκφράζουν την αγάπη για τη γενέθλια γη, το γλυκό της φως και το ποικιλόμορφο τοπίο. Είναι τοπία της ψυχής που άλλοτε με εκτυφλωτικό χρώμα κι άλλοτε με γαλήνιους τόνους προσκαλούν τον Άνθρωπο να τα αγαπήσει, να τα κατανοήσει και να τα κατακτήσει.

Τέτη Σώλου

Σκιτσογράφος-Συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου