Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ
Ολοκληρώνεται με ξενάγηση την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου η επετειακή έκθεση με ζωγραφικά και χαρακτικά έργα σύγχρονων Επτανησίων καλλιτεχνών στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa ΡΟΔΟΠΗ του Κώστα Ευαγγελάτου στο Αργοστόλι. Η έκθεση διοργανώθηκε με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα ( 1864-2014),
με εκθέματα που ανήκουν στη συλλογή του ζωγράφου, λογοτέχνη, θεωρητικού  τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου, ο οποίος την έχει επιμεληθεί.
Στην έκθεση αντιπροσωπεύονται καλλιτέχνες που κατάγονταν (Αλαμάνος, Αυγερινός, Άνθης, Αντωνακάτου, Γαβριελάτος, Γεωργοπούλου, Καραβούζης, Κορωναίος, Τυπάλδου-Λασκαράτου, Φωκάς κ.α.) ή  κατάγονται ( Βολτέρρα, Γαρμπής, Δελλαπόρτα, Δενδρινός, Ευαγγελάτος, Κομιανού, Μελισσηνού, Νικητέας,Ξενάκης, Σουρτζίνος, Σπύρου, Στεφανάτου-Πρέκα, Στουπάθης, Φαρακλού, Φωκά κ.α ) από τα Ιόνια νησιά και εκφράζουν ποικιλότροπα αισθητικές ιδέες και τάσεις που χαρακτηρίζουν τον τόπο-νησί καταγωγής τους.
Παράλληλα με τα εικαστικά έργα εκτίθενται μονογραφίες και εκδόσεις τέχνης για σημαντικούς επτανήσιους καλλιτέχνες και λογοτέχνες από τον 17ο αιώνα μέχρι και σήμερα, που έδρασαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η έκθεση θα είναι ανοικτή από Τετάρτη έως και το Σάββατο, ώρες 8μμ-10μμ.
Η καταληκτήρια ΞΕΝΑΓΗΣΗ θα γίνει την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου στις 8.30μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου