Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: 35 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ-PERFORMANCE




Ο πολυχώρος artville, Ιάσονος 5, Γλυφάδα, τηλ: 210 9627204, το Σάββατο 1η Νοεμβρίου 2014 στις 8.00 μ.μ. παρουσιάζει την έκθεση του εικαστικού Κώστα Ευαγγελάτου με τίτλο:
ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: 35 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ-PERFORMANCE.
ΣΧΕΔΙΑ, ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ, ΨΗΦΙΑΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ.

 Όπως αναφέρει σε εισαγωγικό του κείμενο ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς: Ο ζωγράφος, ποιητής, περφόρμερ και θεωρητικός της τέχνης Κώστας Ευαγγελάτος το 1984, με υποτροφία, σπούδασε αισθητική θεωρία της σύγχρονης τέχνης και ζωγραφική στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, στο Παν/μιο The New School For Social Research. Από το 1978 μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει παράλληλα με την ζωγραφική του παραγωγή πολλά και πολυσήμαντα Ζωντανά Εικαστικά Έργα- Performance στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα ζωντανά αυτά εικαστικά του έργα βασισμένα σε λιτά εικαστικά μέσα και " νεορομαντικές" αισθητικές ιδέες, σηματοδότησαν με την αισθητική τους δύναμη και τη σημαντική απήχηση που είχαν στο κοινό και τον τύπο, μια προσωπική προσέγγιση στη "ζωντανή" έκφραση και το νέο εικαστικό είδος των performance ή actions.

Ο καθηγητής ιστορίας της τέχνης Στέλιος Λυδάκης αναφέρει επιγραμματικά για τον Κώστα Ευαγγελάτο στο βιβλίο-λεξικό  " Ορολογία Εικαστικών Τεχνών", εκδ. Μέλισσα, στο αναλυτικό λήμμα περί performance": ... Στην Ελλάδα γνωστότερες είναι οι περφόρμανς του Κώστα Ευαγγελάτου".
Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά εκτός Τρίτης, από 4.00μμ - 9.00μμ.
Σάββατο 11.00πμ-6.00μμ.
Διάρκεια έως τις 22/11/2014.
Είσοδος ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου