Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΑΛΙΝΑ ΚΩΤΣΟΒΟΥΛΟΥ: «Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, ΟΤΑΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΣΠΙΤΙ»




Η Αλίνα Κωτσοβούλου μεταξύ πραμάτων και θαμάτων και σε μια ομάδα με καλούς χειριστές του χιούμορ. Η ίδια αισθάνεται πολύ τυχερή. Το φως που βλέπει στο βάθος οφείλεται στην καλή αρχή που είναι το ήμισυ του παντός.
Τα Πράματα και θάματα αγαπήθηκαν ιδιαίτερα. Γιατί πιστεύεις;
Τα Πράματα και Θάματα αγαπιούνται γιατί ενώ θέτουν υπαρξιακά και ουσιαστικά πολιτικά ζητήματα, απευθύνονται στην καρδιά και στον πυρήνα της ύπαρξης! Συνδυάζουν τη χαρά του θεατρικού παιχνιδιού με την ανεμελιά της παρέας, όπου όλα μπορούν να συμβούν, λέγοντας τα πιο σοβαρά πράγματα!
Ο κόσμος δείχνει να έχει τα ίδια ερωτήματα με τον συγγραφέα του έργου, Θ. Αθερίδη;
Ο Αθερίδης έχει ουσιαστικό λόγο και στοχευμένο προβληματισμό. Το κοινό ανταποκρίνεται στην παράστασή του με θέρμη..
Στις κωμωδίες επισπεύδεται η κάθαρση;
Η σύγχρονη ψυχανάλυση-ψυχοθεραπεία λέει ότι ένας τρόπος να ξορκίσεις κάτι που σε στοιχειώνει είναι να το δεις κατάματα και να το βιώσεις χωρίς φόβο. Η κωμωδία λειτουργεί, όταν αφήσεις το φόβο σπίτι και αφεθείς να σε παρασύρει η ομάδα επί σκηνής. Ίσως μας είναι πιο ανώδυνο τα καυτά ζητήματα της ύπαρξης και της ταυτότητας να τα φωτίζουμε μέσω της κωμωδίας..
Πώς είναι να συνεργάζεσαι με ανθρώπους που έχουν χιλιάδες ένσημα στην κωμωδία;
Είναι λυτρωτικό! Απελευθερωτικό και μαγικό! Κάθε βράδυ και μια νέα περιπέτεια! Είμαι τυχερή πολύ!
Είσαι αισιόδοξη για τη σεζόν που μόλις ξεκίνησε;
Είμαι σκεπτική και προβληματισμένη για τη φετινή σαιζόν, σε σχέση με τη γενική κατάσταση της τέχνης στην Ελλάδα με τις δυσκολίες που περνάμε. Το ότι το θέατρο είναι ήδη γεμάτο από κόσμο που έρχεται να δει την παράστασή μας μου δίνει ελπίδα για φως στην άκρη του τούνελ. Μακάρι να γίνονται καλές δουλειές και να εργάζονται όλοι οι καλλιτέχνες επί και παρά της σκηνής.

*«ΠΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΜΑΤΑ» του Θοδωρή Αθερίδη στο Μικρό Παλλάς. Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Ζουγανέλης, Θοδωρής Αθερίδης, Λευτέρης Ελευθερίου, Αλίνα Κoτσοβούλου, Ευαγγελία Συριοπούλου, Γιάννης Μπισμπικόπουλος.

ΧΡΥΣΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Written by OnlyTheater

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου